Välimerellinen kanapiirakka (G)





Pohja

100 g voita
2 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Viljatuotteen Vaalea Gluteeniton Jauhoseos)
1/4 tl suolaa
1/2 dl juustoraastetta
2 rkl vettä


- Voitele piirasvuoka. Nypi voi ja jauhot keskenään. Lisää suola, juustoraaste ja vesi ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Painele taikina piirasvuokaan.

Täyte

300 g kanan filesuikaleita
100 g mozarellajuustoraastetta
100 g pizzajuustoraastetta
 100 g fetakuutioita
4-6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
 1/4 paprika
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
oliiveja
luumu- tai kirsikkatomaatteja

 mustapippuria

Munamaito

2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa


- Laita uuni lämpenemään 200'C. 

- Paista kanasuikaleet pannulla ja mausta haluamallasi tavalla. Jätä jäähtymään.

- Viipaloi tomaatit ja kuutioi paprika. Silppua basilikan lehdet ja aurinkokuivatut tomaatit pienemmäksi. 

- Levitä juustoraasteet piiraspohjan päälle. Sirottele päälle muut täytteet ja mustapippuri.

- Sekoita munamaidon ainekset kulhossa sekaisin ja kaada piiraan päälle.

- Paista 200'C:ssa uunissa n. 35-40 minuuttia. Tarkkaile piirasta paiston ajan. Kun piiraan pinta on saanut kauniin kullanruskean värin, peitä piiras foliolla, jottei pinta pääse tummumaan liikaa. Anna piiraan vetäytyä uunista oton jälkeen vielä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton ja maidoton mutakakku

Suussasulava kinkku-pekonipiirakka (G)

Laktoositon ja gluteeniton suklaa-vadelmamoussekakku