Suussasulava kinkku-pekonipiirakka (G)
Tällä ohjeella valmistuu suussa sulava, mehevä ja maukas suolainen piirakka. Kelpaa niin kahvipöytään, kuin lounaaksikin, kun rinnalle pyöräyttää lisukesalaatin. Ohje on myös täysin gluteeniton, joten sopii myös viljatonta ruokavaliota noudattaville vieraille.
Piirakka vei kielen mennessään ja katosi vuuastaan niin nopeasti, etten ehtinyt edes saamaan kuvaa kokonaisesta piiraasta, vaan piti tyytyä kuvaamaan lautaselle kahmaistua piiraan palasta. :D
Pohjana käytin suosikkipiiraspohjareseptiäni, eli Se paras gluteeniton piiraspohja -ohjetta.
Ohje
Pohja (G)
100 g voita
2 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Viljatuotteen Vaalea Gluteeniton Jauhoseos)
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
1/2 dl juustoraastetta
- Voitele halkaisijaltaan 26-28cm piirasvuoka.
- Nypi kulhossa keskenään voi ja jauhot.
- Lisää joukkoon suola, vesi ja juustoraaste ja vaivaa massa tasaiseksi.
- Painele taikina piirasvuokaan.
Täyte
150-200 g saunapalvikinkkua
1 pkt (170g) pekonia
100g pizzajuustoraastetta
100g mozarellajuustoraastetta
1 pieni sipuli
1/4 vihreä paprika
kirsikkatomaatteja
mustapippuria
Cheddarjuustokastike:
1/2 dl kermaa
3-4 cheddarjuusto viipaletta (niitä yksittäispakattuja,
joita usein esim. hampparin väliin käytetään)
Muna-kermaseos:
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
loppu cheddarkastike
1/2 tl paprikajauhetta
- Laita uuni kuumenemaan 200'C.
- Valmista cheddarjuustokastike. Kuumenna kerma kattilassa. Sulata kerman joukkoon cheddarjuustoviipaleet.
- Valmista cheddarjuustokastike. Kuumenna kerma kattilassa. Sulata kerman joukkoon cheddarjuustoviipaleet.
- Sipaise cheddarkastiketta ohuelti piiraspohjan päälle. Laita loppu cheddarkastike sivuun odottaamaan.
- Silppua sipuli pieneksi, kuullota pannulla ja nosta sivuun.
- Pilko pekoni kuutioiksi ja ruskista pannulla kypsäksi. Jätä jäähtymään.
- Pilko saunpalvikinkku ja paprika pieniksi suikaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit kahtia.
- Ripottele piiraspohjan päälle pizza- ja mozarellajuustoraaste. Lisää päälle kuullotettu sipuli, saunapalvikinkku, paistettu pekoni, paprika, sekä kirsikkatomaatit. Sirottele piiraan päälle mustapippuria.
- Valmista munakermaseos. Kaada kulhoon kuohukerma ja sekoita joukkoon loppu cheddarkastike. Mikäli cheddarkastike on ehtinyt jähmettymään, kuumenna se uudelleen liedellä juoksevaksi, ja sekoita vasta sen jälkeen kerman joukkoon.
- Lisää seoksen joukkoon kananmunat ja paprikamauste. Sekoita ainekset sekaisin. Kaada muna-kermaseos piiraan päälle, tasaisesti joka puolelle.
- Paista piirasta uunin keskitasolla n. 35 minuuttia. Tarkkaile piirasta paiston ajan ja kun piiraan pinta on saanut kullan ruskean värin, laita sen päälle folio pinnan tummumisen estämiseksi. Paistoajan jälkeen sammuta uuni, ja jätä piiras uuniin jälkilämmölle vielä 10 minuutiksi. Uunista oton jälkeen, anna piiraan vetäytyä vielä hetki folion alla ennen tarjoilua.
Tarjoile sellaisenaan kahvipöydässä, tai lounaspöydässä lisuksesalaatin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti