Se paras gluteeniton piiraspohja

Tämä on ehdottomasti paras suolaisen piiraspohjan ohje mitä olen koskaan testannut! Olen ihastunut tähän niin kovasti, että leivon nykyään vallan tällä, silloinkin kun piiraan ei tarvitsisi olla gluteeniton. Niin hyvä ohje tämä on! 

Ohjeen alkuperää en ikävä kyllä enää muista, sillä olen vuosia sitten napannut tämän reseptikirjaani. Kiitokset kuitenkin ohjeen alkuperäiselle luojalle, tämä ohje on mahtava! Piiraspohjasta tulee maultaan ja koostumukseltaan erittäin hyvä, eikä pohja ohjeen sisältämän juuston ansiosta ole lainkaan mureneva, vaan pysyy hyvin kasassa. Gluteenittomat jauhot antavat pohjalle kuitenkin hieman rapsakkuutta, mikä sopii hyvin suolaisiin piiraisiin.

Ohje

Gluteeniton suolainen piiraspohja

100 g voita
2 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Viljatuotteen Vaalea Gluteeniton Jauhoseos)
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä 
1/2 dl juustoraastetta

- Voitele halkaisijaltaan 26-28cm piirasvuoka.

- Nypi kulhossa keskenään voi ja jauhot.

- Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste ja vaivaa massa tasaiseksi.

- Painele piirasvuuan pohjalle.


Taikina jää tuntumaltaan löysäksi, verrattuna piiraspohjiin jotka on tehty tavallisista jauhoista. Tämä kuuluu asiaan, joten älä lisää enempää jauhoja. 

Täytä piiras lempi suolaisen piiraan täyteohjeella ja paista lopulta uunissa 200'C:ssa n. 35-40 minuuttia.

 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton ja maidoton mutakakku

Suussasulava kinkku-pekonipiirakka (G)

Laktoositon ja gluteeniton suklaa-vadelmamoussekakku