Mokkakuppikakut suolaisella kinuskisydämellä
Tuhti, täyteläinen suklaa ja suolainen kinuski täydentävät makuparina toisiaan ja toimivat hirmu hyvin yhteen. Nämä kuppikakut sammuttavat taatusti vaativimmankin suklaanhimon, mutta suolaisen kinuskin antaman twistin ja tasapainon myötä sopivat hyvin myös herkuttelijoille, jotka eivät välitä äklömakeasta. Meillä näitä takuuvarmaksi todettuja herkkuja on tarjoiltu vieraille jo useita kertoja ja joka kerta ne saavat osakseen hurjasti kehuja. Ja kaiken lisäksi ne ovat vieläpä helpot valmistaa! Toki työvaiheita on muutama, mutta ne ovat kaikki nopeita ja yksinkertaisia, ja lopputulos on ehdottomasti nähdyn vaivan arvoinen.
Kuppikakut voi tarjoilla heti niiden valmistuttua, mutta mielestäni parhaimmillaan ne ovat vasta seuraavana päivänä, kun kinuskikuorrute on saanut jähmettyä jääkaapissa ja maut tasaantua.
Suolainen kinuski
4 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria
2 tl merisuolaa
Kuppikakut (24kpl)
185g voita
200g tummaa suklaata (70% kaakaota)
1 1/4 dl vahvaa kahvia
4 kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 1/4 dl kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
3 ½ dl sokeria
Kinuskikuorrute
300 g pehmeää voita
8 ½ dl tomusokeria
n. 3/4 suolaisesta kinuskista
(Lisäksi koristeluun esimerkiksi tuoreita mansikoita)
Aloita valmistamalla suolainen kinuski
Aloita valmistamalla suolainen kinuski, jotta se ehtii kunnolla jäähtyä. Kinuskin voi hyvin tehdä valmiiksi myös jo vaikka edellisenä päivänä. Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa ja mittaa joukkoon fariinisokeri. Kiehauta seos koko ajan samalla sekoitellen ja laske sitten levy miedolle lämmölle. Sekoittele vielä pari minuuttia ja nosta kinuski sen jälkeen jäähtymään. Kun kinuski on huoneenlämpöistä, sekoita joukkoon merisuola ja nosta kinuski sen jälkeen jääkaappiin.
Valmista kuppikakut
Säädä uuni kuumenemaan 170'C. Mittaa voi ja kahvi kattilaan ja paloittele joukkoon suklaa. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes seos on koostumukseltaan tasaista. Siirrä sitten jäähtymään.
Mittaa loput nestemäiset kuppikakkuainekset suureen kulhoon ja vatkaa sekaisin sähkövatkaimella. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin ja siivilöi sen jälkeen taikinaan. Vatkaa taikinaa, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekaisin.
Kaada taikina muffinssivuokiin niin, että vähän reilu 2/3 paperivuoasta täyttyy. Paista uunin keskitasolla n. 20 min, kunnes puinen testitikku tulee kuppikakuista ulos puhtaana. Anna kuppikakkujen jäähtyä muutama minuutti ja nosta sitten jäähdytysritilälle.
Valmista kinuskikuorrute
Valmista kuppikakkujen kypsyessä kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita sähkövatkaimella
n. 4-5minuuttia, kunnes voi muuttuu väriltään vaaleaksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri parissa erässä ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon noin 3/4 suolaisesta kinuskista ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Täytä ja kuorruta kuppikakut
Kun kuppikakut ovat jäähtyneet, painele niihin keskelle kolo esimerkiksi syömäpuikoilla tai ruokaveitsen varrella. Lusikoi kolot täyteen suolaista kinuskia. Jos kinuskia jää tämän jälkeen yli, voit lisätä lopun halutessasi vielä kuorrutteen joukkoon tai voit vaikkapa koristella sillä lopuksi kuppikakut valuttamalla raitoja kuorrutteen päälle.
Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrute kuppikakkujen päälle. Voit halutessasi viimeistellä koristelun esimerkiksi tuoreilla mansikoilla tai vaikkapa suklaalastuilla tai kinuskiraidoilla. Nosta kuppikakut jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Nauti!
SlotCity.com Casino: 80 Casino New Slot Machines
VastaaPoistaEnjoy 80+ 보령 출장샵 slot 부천 출장안마 machines and over 2000 slot machines at SlotCity 대구광역 출장샵 Casino! Join the fun and excitement 제주 출장안마 of Las Vegas to play the most exciting slots 전라북도 출장안마 and