Raparperipiirakka



Raparperikausi on taas täällä! 

Raparperipiirakka on yksi kesän kahvipöytien takuuvarmoista herkuista, joka katoaa vuuastaan parempiin suihin alta aika yksikön. Lisäksi piirakka on mukava herkku tehdä, sillä se valmistuu helposti ja vähällä vaivalla. Voit tarjoilla piirakan sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa. Raparperipiiras on parhaimmillaan tuoreena, syötynä pian uunista oton jälkeen. 

Halutessaan ohjeen raparperipiiraasta voi helposti tuunata raparperi-mansikkapiirakan korvaamalla noin puolet ohjeen raparpereista mansikoilla.

Tämä ohje on Maku-lehdestä ja sillä tulee aivan herkullinen ja mehevä raparperipiirakka! Maku-lehden ohjeeseen pääset tästä. (Linkistä löydät myös video-ohjeen piiraan valmistukseen!)

Alla olevalla ohjeella valmistuu pellilllinen raparperipiirakkaa. Puolittamalla ohjeen määrät voit tehdä pienemmän piiraan käyttämällä uunivuokaa. Oma uunivuokani jota käytän puolikkaan ohjeen kanssa on kooltaan 30x20cm ja siitäkin saa leikattua 12-15 piiraspalaa palojen koosta riippuen.


Raparperipiirakka (pellillinen)

Muruseos

250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina

2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1 kananmuna

Täyte

10 dl raparperia paloiteltuna (tuoreita tai pakasteesta sulatettuja)
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa 
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria


- Sulata voi mikrossa. Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää sitten joukkoon voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon. 

- Lisää isompaan muruseokseen piimä/maustamaton jogurtti ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uuninpellille.

- Ripottele paloitellut raperperit piiraspohjan päälle. Jos käytät pakasteesta sulatettuja raparpereja, kannattaa raparperit kaataa ensin siivilään ja valuttaa ylimääräiset nesteet pois ja sitten vasta levittää raparperit piiraspohjalle.

- Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos piiraan päälle. Ripottele vielä lopuksi jäljelle jäänyt muruseos päälimmäiseksi.

- Paista uunin keskitasolla 175':ssa n. 45 minuuttia, kunnes piiras on saanut kauniin kullanruskean värin.

- Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton ja maidoton mutakakku

Suussasulava kinkku-pekonipiirakka (G)

Laktoositon ja gluteeniton suklaa-vadelmamoussekakku