Baby shower-kakku valkosuklaa-vadelmatäytteellä
Tämän kakun tein ystäväni siskon baby shower -kutsuille. Kakun täytteissä yhdistyvät valkosuklaan makeus ja vadelman raikkaus. Koristeluihin sain vapaat kädet ja tällainen siitä sitten tuli :)
Tossut ja nalle kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi ennen varsinaista leipomisen aloittamista, niin ei tule kiire eikä työtä pakkaannu liikaa leipomispäiville.
Tossut ja nalle kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi ennen varsinaista leipomisen aloittamista, niin ei tule kiire eikä työtä pakkaannu liikaa leipomispäiville.
Kakkupohja
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: 1 - 1,5 dl sokeroitua ja vedellä laimennettua sitruunamehua
Vadelmatäyte
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus: 1 - 1,5 dl sokeroitua ja vedellä laimennettua sitruunamehua
Vadelmatäyte
250g vadelmia
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 rkl sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
Valkosuklaatäyte
Valkosuklaatäyte
150g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
Valmistaminen
1. Valmista kakunkoristeet
- Valmista ensimmäisenä sokerimassasta kakunkoristeet. Koristeet voi hyvin tehdä vaikka jo edellisellä viikolla. Kun koristeet ovat valmiit, säilytä ne pölyltä suojattuna esim kannellisessa rasiassa.
2. Valmista kakkupohja.
- Voitele ja korppujauhota 23-24cm kakkuvuoka.
- Ota esiin kaksi samankokoista lasia. Riko ensimmäiseen lasiin kananmunat ja kaada toiseen lasiin yhtä paljon sokeria. Kaada sitten sokeri vatkauskulhoon.
- Mittaa seuraavaksi lasiin yhtä paljon jauhoja kuin munia on. Käytä jauhoja suhteessa 1/2 - 3/4 vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Lisää lopuksi päälle vielä 2 tl leivinjauhetta ja sekoita jauhot lusikalla keskenään sekaisin.
- Kaada munat sokerin joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes pystyt valuttamaan vatkaimista vaahdon päälle kuvion, joka pysyy hetken vaahdon pinnalla ennen uppoamista.
- Siivilöi munasokerivaahdon sekaan jauhot ja kääntele varovasti sekaisin pallovispilällä.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:ssa n. 35 minuuttia, tai kunnes testitikku tulee puhtaana ulos kakusta. Paiston loppupuolella kakun päälle voi laittaa suojaksi folion, jottei kakunpinta tummu liikaa. Kumoa kakku pian uunista oton jälkeen ritilälle jäähtymään.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
3. Valmista seuraavaksi vadelmatäyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Soseuta vadelmat.
- Kaada vatkauskulhoon kerma ja tuorejuusto ja vatkaa vaahdoksi.
- Kiehauta vesitilkka kattilassa ja sulata sekään liivatteet. Valuta liivateseos vadelmasoseen sekaan ohuena nauhana, samalla vatkaten vadelmasosetta.
- Yhdistä kerma-tuorejuustoseos ja vadelmasose toisiinsa ja lisää sokeri.
- Kokoa kakku irtopohjavuoan reunuksen sisälle. Aseta ensimmäinen kakkupohjalevy tarjoiluastialle ja kiristä irtopohjavuoan reunus sen ympärille. Kostuta kakkupohja sitruunamehulla. Levitä kakkupohjan päälle vadelmatäyte tasaiseksi kerrokseksi. Nosta päälle toinen kakkupohjalevy ja kostuta jälleen. Nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat valkosuklaatäytteen.
- Kun kakun täytteet ovat jähmettyneet, poista reunavuoka ja levitä kreemiä ohut kerros kakun ympärille, niin että kakun pinnasta tulee tasainen.
- Värjää sinisellä elintarvikevärillä pala sokerimassaa siniseksi. Kaulitse ja leikkaa massasta kakun ympärille nauha. Valmista sinisestä massasta myös rusetti ja aseta paikalleen.
- Nosta vauvatossut ja nalle kakun päälle.
- Kokoa kakku irtopohjavuoan reunuksen sisälle. Aseta ensimmäinen kakkupohjalevy tarjoiluastialle ja kiristä irtopohjavuoan reunus sen ympärille. Kostuta kakkupohja sitruunamehulla. Levitä kakkupohjan päälle vadelmatäyte tasaiseksi kerrokseksi. Nosta päälle toinen kakkupohjalevy ja kostuta jälleen. Nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat valkosuklaatäytteen.
4. Valmista valkosuklaatäyte.
- Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön lämpiämään.
- Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä, lyhyissä erissä, aina välissä sekoittaen. Anna suklaasulan jähtyä hetken huoneenlämmössä.
- Paloittele valkosuklaa kulhoon ja sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä, lyhyissä erissä, aina välissä sekoittaen. Anna suklaasulan jähtyä hetken huoneenlämmössä.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Sekoita valkosuklaa ja tuorejuusto ensin keskenään ja yhdistä sitten kermavaahdon kanssa. Vältä turhaa vatkaamista kerman lisäämisen jälkeen, ettei kerma juoksetu.
- Levitä valkosuklaatäyte kakun päälle ja nosta viimeinen kakkulevy paikalleen ja kostuta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.
5. Valmista seuraavaksi sokeri-voikreemi.
- Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää lopuksi vaniljauute ja vesi ja sekoita.- Kun kakun täytteet ovat jähmettyneet, poista reunavuoka ja levitä kreemiä ohut kerros kakun ympärille, niin että kakun pinnasta tulee tasainen.
6. Kakun kuorruttaminen ja viimeistely
- Kaulitse valkoisesta sokerimassasta ohut levy ja nosta kakun päälle. Siloittele massa paikoilleen ja leikkaa ylimääräinen osa pois.- Värjää sinisellä elintarvikevärillä pala sokerimassaa siniseksi. Kaulitse ja leikkaa massasta kakun ympärille nauha. Valmista sinisestä massasta myös rusetti ja aseta paikalleen.
- Nosta vauvatossut ja nalle kakun päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti